OCI Nutramon OCI ZA OCI Exacote OCI Urean OCI Ureum

 

 

 

Exacote 


Exacote bestaat uit een combinatie van geavanceerd en zeer efficiënt gecoate ureum, Nutramon-KAS en/of Granular 3 Ammoniumsulfaat. De gecontroleerd vrijkomende ureum is voorzien van een natuurlijk afbreekbare polymeercoating. Anders dan bij andere meststoffen gaat de coating geen chemische interactie aan met micro-organismen in de bodem, zodat het bodemleven niet wordt aangetast. De coating werkt als een krachtig membraan die de minerale voedingsstoffen omhult en tegelijkertijd wortels tegen verbranding beschermt. De betrouwbare coating voorkomt uitspoeling en vervluchtiging van de nutriënten en zorgt ervoor dat hun afgifte is afgestemd op de voedingsbehoefte van het gewas gedurende het seizoen.
   

           

 

 
 


Zeer efficiënt

  • Betrouwbare polymeercoating garandeert continu voeding gedurende 3 tot 4 maanden. De voedingsstoffen in KAS en AS zijn bovendien direct beschikbaar

  • Praktisch geen uitspoeling of vervluchtiging, dus optimaal gebruik van nutriënten

  • Uitgebalanceerde en stressvrije gewasontwikkeling dankzij een voorspelbare afgiftecurve van voedingsstoffen

  • De toepassing van zeer efficiënte N-meststoffen resulteert in een hogere gewasopbrengst en lagere kosten

Milieuvriendelijk

  • Minimale uitspoeling en vervluchtiging van waardevolle nutriënten

  • Natuurlijk afbreekbare polymeercoating

  • Minder meststoffen nodig voor hetzelfde resultaat in vergelijking met gangbare meststoffen

  • Betrouwbare, duurzame oplossing voor de huidige en toekomstige landbouw met aandacht voor milie

Na het strooien trekken de gecoate korrels water aan, waardoor de voedingsstoffen oplossen en vervolgens in de bodem worden afgegeven.
De gemiddelde afgifteperiode van 3 tot 4 maanden kan worden voorspeld op basis van de bodemtemperatuur. De combinatie van KAS en AS garandeert een gecontroleerde afgifte van direct beschikbare stikstof en zwavel gedurende het hele groeiseizoen. De diverse producten in de Exacote-range zijn specifiek ontwikkeld voor diverse gewassen en voedingsbehoeften (bijv. voor gewassen met een grote zwavelbehoefte).
        
 
 

 

Exacote productbrochure

Download de productbrochure voor meer informatie. 

 

Documentatie

Van onze meststoffen zijn diverse informatiebladen en brochures beschikbaar met technische gegevens en veiligheidsinformatie.

 

 
 
 
© 2012 OCI Nitrogen
Legal & Privacy statement  |  Cookie policy