Over ons


Onder de naam OCI Agro levert OCI Nitrogen hoogwaardige minerale meststoffen. Al sinds 1929 levert dit ons een vooraanstaande positie op in de meststoffenindustrie in Europa. Deze uitdaging gaan we op een maatschappelijk verantwoorde manier aan, met aandacht voor mens, milieu en economie.

De totale productiecapaciteit bedraagt 1,4 miljoen ton Nutramon-KAS, ruim 1 miljoen ton ammoniak, 0,25 miljoen ton Urean en 0,75 miljoen ton ammoniumsulfaat. Hiermee behoren wij tot één van de grootste meststoffenproducenten in Europa. Verder leveren we ureum en ammoniak vanuit Noord-Afrika (Egypte en Algerije). Wij streven er niet naar de grootste, maar wel het best presterende bedrijf op de markt te zijn. Dit streven we na door ons te onderscheiden in kwaliteit, duurzaamheid en een betrouwbare service (bijvoorbeeld door het aanbieden van strooitabellen en de kennissite NutriNorm).

 

In Geleen (Nederland) bevinden zich het hoofdkantoor en zeven fabrieken die de producten van OCI Agro leveren. Twee fabrieken voor ammoniak, drie voor salpeterzuur, één granulaat-fabriek (kalkammonsalpeter-KAS), één fabriek voor ureum-UAN en drie voor ammoniumsulfaat (zwavelzure ammoniak). In totaal wordt hier jaarlijks ruim 3 miljoen ton meststoffen geproduceerd.

 

Samen met de meststoffendivisie van OCI is OCI Agro actief in onder andere Europa, Noord- en Zuid-America, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Voor de productieprocessen maken wij gebruik van de modernste productietechnieken die de Europese meststoffenindustrie aanbeveelt. Dit betekent dat we de best mogelijke kwaliteit produceren met minimaal energiegebruik en een minimale milieubelasting.

 

 

 

 
 
 
 
© 2012 OCI Nitrogen
Legal & Privacy statement  |  Cookie policy